تغییر باور مالی

اگر به دوروبر خود نگاهی بیندازید، میبینید که پول به عنوان عنصر حیاتی زندگی بشر محسوب میشود، چرا که هر فردی برای زنده ماندن و زندگیکردن قطعا به پول احتیاج دارد. همین لحظه اگر در خانهتان مشغول خواندن این مطلب هستید، سقفی بالای سرتان است که بابت آن بهایی پرداخت کردهاید، لباسی که به تن دارید، غذایی که میخورید، هزینه رفتوآمدتان به محل کار و… همه نشان از این دارندکه پول از ضروریات زندگی ما به شمار میآید. علاوه براین، اموری مانند مسافرت کردن، خرید لوازم منزل، درمان، آموزش و … ماهانه، هزینههای زیادی را به مردم تحمیل میکند. بهخصوص در دنیای امروز که با پیشرفت تکنولوژی، نیاز به رفاه، بیشتر احساس میشود و تامین رفاه نیز نیازمند هزینه است. همه این مقدمات بدیهی که گفتهشد، برای این بود که عمیقا به ارزش پول پیببریم و به باورهای غلطی مانند این که میگویند: « پول چرک کف دست است » پایان دهیم. در این صورت است که میتوانیم با باور قلبی و تلاش مضاعف ثروت بیشتری را کسب کنیم، چرا که به ضمیر ناخودآگاه خود القا میکنیم که پول را ارزشمند بداند و برای رسیدن به آن تلاش کند. ما در این مقاله قصد داریم، به توضیح در رابطه با تغییر باورمالی، که فاکتور مهمی در کسب ثروت محسوب میشود، بپردازیم؛ اگر شما هم میخواهید با اصلاح باورهای خود، وضعیت مالیتان را بهبود بخشید، تا آخر این مطلب با ما همراه باشید.
تغییر باور مالی چگونه شما را ثروتمند میکند
قبل از این که بخواهیم به این سوال پاسخ دهیم، لازم است بدانیم که باور به چه معناست و چگونه بر عملکرد ما تاثیر میگذارد؛ باور به معنی اعتقاد قلبی و ایمان میباشد. باورهای ما از دوران کودکی و توسط مجموعهای از افراد و اتفاقات شکل گرفتهاست، در نتیجه چیزی نیست که یکشبه بتواند تغییر کند، چرا که طی سالهای طولانی به وجودآمده و در ما نهادینه شده است و تغییر آن نیازمند تکرار و تمرین، زمان و پشتکار است، برای مثال در مورد پول، فرض کنید از دوران کودکی، جملاتی مانند« مگه پول علف خرسه »، « پول که همه چیز نیست »، « پول چرک کف دسته » و… در مغز ما فرورفته و بهمرور و با تکرار و تکرار، باعث شکلگیری باورهای منفی و مخرب نسبت به پول شده است، بهگونهای که الان و با گذشت سالها، چنین حسی در ما به وجود میآید که به دست آوردن پول بسیار سخت است یا اینکه پول با بقیه نعمتها منافات دارد و یکجا جمع نمیشوند. چنین باورهای بیپایهواساسی باعث میشوند تا طبق قانون جذب بهرهمندی ما از ثروت و مسائل مادی کاهش یابد و به صورت ناخودآگاه، خودمان با دستهای خودمان پول و ثروت را پس بزنیم. دررابطه با قانون جذب، امروزه این اعتقاد وجود دارد که همه موجودات در عالم دارای انرژی هستند، پول نیز از این قاعده مستثنی نیست، حال اگر باورهای ما با انرژی پول همخوانی داشته باشد ، پول جذب میشود و اگر باورهای ما با انرژی پول همسو نباشد، منجر به دفع پول میشود؛ حال با مطالبی که به صورت مختصر بیان شد تا حدودی متوجه شدید که باورهای ما چگونه میتوانند منجر به جذب یادفع پول شوند؛ در ادامه به توضیح برخی باورهای غلط درباره پول میپردازیم.
1-پول خوشبختی نمیآورد.
اگر بخواهیم مفهومی که پشت این جمله نهفته است را مطرح کنیم، اینطور به نظر میرسد که کسی با داشتن پول و ثروت خوشبت نمیشود و بدون پول هم بدبخت نمیشود، یعنی در واقع خوشبختی و بدبختی به هیچ وجه درگرو پول نیست، درحالیکه درست است که پول صرفا مساوی با خوشبختی نیست، اما قطعا یکی از فاکتورهای خوشبختی محسوب میشود، چرا که با داشتن پول، شما میتوانید غذاهای بهتری بخورید، مسافرتهای بیشتر بروید، لباسهای زیباتر و گرانقیمتتر بخرید و همه این موارد در ایجاد حس شادی و نشاط موثر هستند.
2-پول چرک کف دست است.
بعضیها با بیان این جمله سعی دارند این حس را به مردم القا کنند که پول چیز بیارزشی است، به راحتی خرج میشود و درنتیجه انگیزه لازم برای تلاش جهت کسب ثروت را در انسان از بین میبرند، درحالیکه پول لازمه زندگی و در جایگاه خود ارزشمند است و به زبان ساده، هیچ وجه تشابهی با چرک کف دست ندارد!
3-پول ایمانم را از بین میبرد.
بعضیها تصور میکنند با ثروتمند شدن ایمان خود را از دست میدهند، در حالیکه هیچ عقلی نمیپذیرد که صرفا، افزایش ثروت منجر به سستی ایمان شود، مطمئنا چیزی که اهمیت دارد این است که انسان تلاشکند تا ثروت خود را از راه حلال به دستآورد و همچنین ثروت به دستآمده را در راه درست خرج کند و ثروتمند شدن باعث نشود تا فعالیت در امور خیر رافراموش کند؛ چنانکه حضرت علی ع میفرماید: آفت قدرت، احسان نکردن است.
4-پول محدود است.
پول یک سرمایه نامحدود به شمارمیآید، به این معنی که قرار نیست اگر همسایه ما بسیار ثروتمند است از ما چیزی کم شود، اگر همه افراد این نگرش را داشتهباشند، هم حسادت از بین میرود و هم این باور در ما تقویت میشود که هرکس مطابق عملکرد و باور خود به پول دست مییابد و میزان دارایی دیگران در بهرهمندی ما از ثروت بیتاثیر است.
5-ثروتمندان از راه دزدی و کلاهبرداری ثروتمند شدهاند.
خودتان قضاوت کنید؛ به نظر شما، کسی که در پس ذهنش افراد ثروتمند را دزد و کلاهبردار تلقی میکند که از راههای نادرست به مال و ثروت رسیدهاند، آیا به خود اجازه ثروتمند شدن میدهد!! مسلما خیر، زیرا این مطلب را برای خود تعریف نکردهاست که افراد میتوانند بهصورت اخلاقی و شرعی به ثروت دست پیداکنند؛ درنتیجه تلاش برای رسیدن به چنین هدفی را بیهوده میدانند و هیچگاه آنطور که شایسته است تلاش نمیکنند.
6-وضعیت اقتصادی خراب است.
درست است درشرایطی زندگی میکنیم که در اکثر مواقع با خبر گرانی کالایی مواجه میشویم که شاید از ضروریات زندگیمان محسوب شود، اما اینها دلیل نمیشود که بخواهیم هرروز را با انرژی منفی و غرزدن سرکنیم؛ شاید لازم باشد کمی هم باورهای معنوی خود را تقویت کنیم و بهیاد بیاوریم که روزیرسان خداوند است و گرانی و تحریم و… خللی در قدرت بیانتهای او ایجاد نمیکند ؛ در این شرایط پیروز میدان کسی است که روحیه خود را نمیبازد و با امید، به تلاش و فعالیت ادامه میدهد.
7-همین که محتاج کسی نباشم کافی است.
وقتی که شما با آغوش باز و با تمام وجود پذیرای دریافت ثروت نباشید، ثروت چرا باید به شما روی آورد! واضح است زمانی که شما به حد بخورنمیری بسنده میکنید، مطمئنا برای کسب درآمد بیشتر، ناخودآگاه تلاشی هم نمیکنید؛ درواقع کسی که مقصد را پله اول میداند، چرا باید برای رسیدن به پله دهم تلاش کند!
8-پول یا باقی نعمتها
چرا بعضیها فکر میکنند که در زندگی یا جای پول است یا سلامتی، یا جای پول است یا آرامش، یا جای پول است یا جای ایمان، چرا فکر میکنیم بین پول و سایر نعمتها باید یکی را انتخاب کنیم؟ آیا ممکن نیست کسی هم سلامت باشد، هم در آرامش باشد و هم ثروتمند باشد؟ پول نه تنها با مواردی که گفتهشد تناقض ندارد بلکه میتواند در تامین آنها یعنی تامین سلامتی، کسب آرامش و… موثر واقع شود؛ پس پول را فدای دیگر نعمتها نکنید و برای بهره مندی از همه موهبتها تلاش کنید.
4 گام تا رسیدن به ثروت
تمام مطالبی که گفتهشد برای این بود که بدانیم باورهایمان تا چه حد در جذب ثروت موثر هستند، اما مسلم است که اصلاح باور برای ثروتمند شدن کافی نیست، بلکه یکی از پارامترهای لازم برای کسب ثروت است. در ادامه راهکارهای لازم جهت دستیابی به ثروت را معرفی خواهیم کرد.
1-اصلاح باور مقدمهای میباشد که در ادامه میتواند به ثروتمند شدن شما کمک کند.
2-پس از اینکه شما باورهای درست را جایگزین باورهای بیپایه و اساس در مورد پول کردید، سپس همان باورها، انگیزهای برای تلاش بیشتر و فعالیتهای خلاقانه میشوند که بتوانید توسط آن کسب درآمد کنید؛ هرچه شما باور بهتر و انگیزه قویتری برای ثروتمندشدن داشتهباشید، دست به ایدههای جدیدتری خواهید زد که احتمال موفقیت شما را بالا میبرد.
3-مدیریت مالی و فکر اقتصادی یکی از مواردی است که شما را برای رسیدن به هدفتان کمک میکند، زمانی که شما هوش مالی بالایی داشته باشید، میتوانید بین خرج کردن و پسانداز کردن اعتدال را برقرارکنید و با مدیریت صحیح، از ثروتتان ثروتسازی کنید.
4-آخرین فاکتور برای رسیدن به ثروت، زمان است، مطمئنا شما حتی زمانی که نهایت تلاش خود را کردهاید و باورهای درست را جایگزین باورهای غلط و منفی کردهاید، نباید انتظار یکشبه ثروتمند شدن را داشتهباشید، چرا که رسیدن به هر هدفی نیازمند زمان است، همانطور که یک درخت هرچه غرق نور و آب شود، زودتر از زمانش میوه نمیدهد.
سخن پایانی
باور مثبت، تلاش و پشتکار و گذر زمان سه ضلع مثلثی هستند که میتوانیم آن را مثلث ثروت بنامیم. در نهایت وقت آن رسیدهاست که به این باور برسید که سکان زندگی شما دست کسی جز خود شما نیست، فقط کافی است بخواهید تا در مسیر توانستن قرار بگیرید.
نظرات کاربران
متاسفیم! برای ثبت دیدگاه باید وارد شوید!